Kjempekamp og tre poeng!

For en kamp av Odd! En glitrende førsteomgang var nok til å sende gjestene fra Bergen hjem med 1-3 i sekken. De siste 45 ikke like spennende, men Odd hadde full kontroll og vant en fullt fortjent seier!

Odd startet best i denne kampen. Innsatsen var på topp og Brann ble presset høyt oppe i banen. Odd spilte som de pleier på hjemmebane, og det viser seg å være mer enn bra nok både i Adeccoliga og Tippeliga..

Allikevel var det Brann som scoret først. En feilvurdering av Torjus Hansén gjør at ballen spretter forbi han, og gir Huseklepp sjansen alene med Arason. Vår islending var på ballen, men den går allikevel inn i buret. 1-0 til Brann etter bare 7 minutters spill.

Dette tenner bare Odds spillere enda mer, og tre minutter senere kommer utlikningen. Kovacs demper ballen på 18 meter, spiller frem Brenne på 16, og to sekunder senere har vi en klar kandidat til årets mål på Skagerak Arena..

Simen Brenne vender av en Brann forsvarer, og skrur ballen perfekt helt oppe i krysset til venstre for Håkon Opdal. En kjapp og nådeløs avslutning fra Brenne, som virkelig har funnet formen i Odd, og Brenne blir bedre og bedre for hver kamp!

Storspillet fortsetter. Bare tre minutter etter dette er det Bentleys tur til å vise seg frem. Et frispark fra høyre nesten 40 meter fra mål skrus hardt inn på bakre. Ingen er borti ballen, slik Opdal kanskje forventer, og ballen daler pent inn helt til venstre for Brann keeperen. Odd har snudd 0-1 til 2-1 på bare tre minutter!

Og det stoppet ikke der. Det er overkjøring på stadion nå, og spillerne strutter av selvtillit. Magnus Lekven spiller sin aller første kamp fra start på hjemmebane i år, etter at Storbæk måtte stå over pga kort, og han viser seg tilliten verdig.

Unggutten herjer i sin høyre indreløper rolle, finter ut Branns venstreback og legger inn med venstre. Peter Kovacs har beveget seg lurt inne i boksen, og kommer på løp. Headingen sitter knallhardt i tverrligger og ned på innsiden av streken. Ballen spretter ut i armene på Opdal, men har vært over streken, og det står 3-1. Snuoperasjonen er helt rå, og Odd har scoret 3 mål på 7 minutter!

Odd er flere hakk bedre enn Brann så langt, og det er en helt fortjent ledelse. Brann får imidlertid sjansen til å komme inn igjen i kampen etter en halvtimes spill.

Bentley er nede og rydder opp på venstresiden i forsvaret, men blir litt uforsiktig og mister ballen i farlig posisjon. I sin iver etter å vinne ballen tilbake, feller han en Brann angriper og dommer Brage Sandemoen peker på krittmerket. Deretter følger de mest minneverdige minuttene på Skagerak Arena på lang tid..

Branns Bjarnason tar straffen. Arason gjør en kjemperedning, er nede til høyre som en tiger, og hindrer mål. Publikum brøler ut i lykkerus, men Sandemoen dømmer nytt straffe. Om det er fordi Arason er for langt fra streken når straffen tas, eller om det er fordi Steffen Hagen feller en returjagende Huseklepp, er usikkert. Fakta er at det blir nok en straffe.

Samme mann tar den. Arason er nok en gang nede og redder straffen som settes omtrent på samme sted som første. Straffe-eksekutøren er først på returen, men Arason redder IGJEN!

En fantastisk prestasjon av vår strålende keeper, og brølet som følger fra tribunene må ha blitt hørt helt til Porsgrunn! Arason nekter Brann redusering og er sterkt delaktig i Odds seier i kveld. Banens beste mener en lokal jury, og etter en slik prestasjon er det ikke vanskelig å være enig. Selv om han faktisk hadde lite å gjøre i resten av kampen, Brannen ble raskt slukket på Skagerak Arena i kveld (sorry, den måtte med.. )

Etter hvilen er ikke kampen like fartsfylt. Odd legger seg litt lenger tilbake i banen, og lar Brann trille ball på egen halvdel. Forsvaret er like bastant og ugjennomtrengelig som før pause, og Brann slippes nesten ikke til en eneste sjanse. Fremover kontres det, og Jacob Sørensen som har kommet inn for Alex Valencia, blir snytt for en straffe når han  dyttes i avslutningen etter en fin overgang. Bentley har også sjansen men skuddet går like utenfor.

Odd kontrollerer kampen, og Brann makter ikke å skape noe større mot et godt Odd-forsvar.

I det 80. minutt er Anders Rambekk uheldig. En duell hode mot hode mot Branns Bjarnason ender i bakken for begge. Bjarnason er kampklar etter behandling og bandasje, mens Rambekk faktisk er bevisstløs en kort stund etter duellen. Han må naturligvis ut, og sendes på sykehuset for sjekk. Mer om det i annen artikkel her på oddgrenland.no.

Med Rambekk ute, er det duket for Tippeligadebut for stortalentet Fredrik Semb. Han går uredd på banen og går seirende ut av flere dueller med både Azar Karadas og David Nielsen. Her har Odd en forsvarsbauta for fremtiden, i 19-åringen som besitter både kraft, hodestyrke og fart.

Det legges til hele 6 minutter etter det lange avbrekket, men Odd har ikke store problemer med å holde Brann under kontroll. Det ender 3-1, helt fortjent etter spill og sjanser. Odd spiller sin 7. kamp i Tippeligaen uten tap, og fortsetter også rekken på nå 21. kamper uten tap på hjemmebane!

For første gang denne sesongen fikk vi også se begge våre dansker på banen samtidig, Jacob Sørensen har fått spilletid i hver kamp hittil, og startet også mot Tromsø sist. Søren Jensen kom inn for en skadet Torjus Hansen etter 38 minutter, og danskens spill ikveld var så bra at det kan bli vanskelig å sette han ut igjen mot LSK neste lørdag.

Det er ikke lett å trekke frem enkeltspillere etter en lagseier som denne. Alle var rett og slett gode ikveld, med Arason som den store helten etter sine to strafferedninger. Steffen Hagen og Alex Valencia har virkelig funnet hverandre på høyresiden, og sto bak angrep etter angrep. Magnus Lekven storspilte i sin andre kamp fra start, og hadde forarbeidet til Kovacs’ 3-1 scoring nesten alene. Brennes scoring var som nevnt praktfull, og Kovacs herjet med sterke Brannstoppere hele kampen, og hadde også både assist og scoring selv. Se, der klarte vi å trekke frem noen allikevel 🙂 Litt urettferdig kanskje, for de var gode alle mann i kveld. Rett og slett.

Kjempekamp, kjempemoro. Nå venter bunnlaget Lillestrøm i 16. mai kampen på Lillestrøm. Odd er ubeseiret på bortebane, etter sesongens «feilskjær» mot Viking i første runde, og beviser nok en gang at Tippeliganivået er inne, og vel så det.

7789 tilskuere fant veien til Skagerak Arena, til en TV-sendt lørdagskamp. Vi hadde håpet på flere, men nesten 8000 er allikevel bra. Tusen takk til alle som var med på å skape stor stemning på stadion i ettermiddag, og med dagens kamp i minne, tror vi vel at dere alle er tilbake, med venner og kjente, når Fredrikstad besøker oss i neste hjemmekamp 24. mai!

PS: Draktene fra dagens kamp eies av kampsponsor Riis Bilglass A/S, som vil auksjonere de bort her på oddgrenland.no fra mandag, til inntekt for Kreftforeningen!

Relaterte dokumenter:
2009-05-09: Pressmåling ODD-Brann 090509

Fotoalbum: 2009-05-09: Odd – Brann 9. mai -09